Achat d’entreprise? Alors s’il vous plaît contactez-nous.

Chloordioxide (ClO₂)

Carfreshfresh bevat twee tabletten. Eén daarvan is een licht zure tablet. De andere tablet bevat het zout van chloordioxide (natriumchloriet).

Als de twee tabletten samen in het bakje worden geplaatst dan gebeurt er nog niets. Op het moment dat er water wordt toegevoegd dan vindt er een chemische reactie plaats: de twee tabletten lossen op en mengen samen, waarna chloordioxide (Clo2) vrijkomt.

Wat is chloordioxide?

Chloordioxide is een veel gebruikte stof om te desinfecteren. Het wordt in lage concentraties in drinkwater gebruikt om het te ontsmetten. Ook wordt het gebruikt in schoonmaakmiddelen om (harde) oppervlakten bacterievrij te maken.

Hoe werkt chloordioxide?

Chloordioxide heeft een sterk oxiderende werking. Veel (onaangename) geuren bestaan uit stoffen. Indien deze stoffen geoxideerd worden door de Clo2 dan wordt maar liefst 99% van de stoffen (en dus de geuren) verwijderd. Niet maskeren, maar elimineren. Je bent écht van de geur af.

Laat chloordioxide giftige reststoffen achter?

Nadat chloordioxide zijn werk heeft gedaan wordt deze stof zelf ook afgebroken. Er blijven dus geen giftige reststoffen achter, waardoor je Carfreshfresh veilig kunt gebruiken. Je stapt weer met plezier de auto in!

Elimineer auto geurtjes

Mogelijk gebruik je zelf chloorbleekmiddel voor het toilet of voor het schoonmaken van andere oppervlakten. Je drinkt water dat voorzien is van een lichte concentratie chloor zodat je geen bacteriën via drinkwater binnenkrijgt. Je stapt een zwembad binnen en ruikt de frisse chloorgeur die aangeeft dat het water veilig is om in te zwemmen.

En vanaf nu gebruik je chloordioxide ook om je auto te ontsmetten, namelijk met Carfreshfresh. Probeer het zelf en ontdek wat deze auto geurverwijderaar voor jou kan betekenen!