Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Op deze FAQ-pagina vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over Carfreshfresh. Staat uw vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op.

Hoe zorg ik voor een optimaal resultaat met Carfreshfresh?

Carfreshfresh zelf is ontzettend krachtig tegen vieze geuren. Maar het is natuurlijk altijd beter om je goed voor te bereiden op de behandeling zodat je een optimaal resultaat behaalt met jouw Carfreshfresh.

Tips voor een optimaal resultaat:

  • Laat Carfreshfresh zo lang als mogelijk in het voortuig staan, hoe langer hoe beter 
  • Extreme geuren zoals rookgeuren, gelieve 24 uur in het voertuig laten staan 
  • Campers, caravans en overige ruimtes altijd langer dan 24 uur laten behandelen
  • Vervang wanneer dat mogelijk is de interieurfilter. Zo voorkom je dat oude geuren die in de vieze filter zitten terug kunnen komen, vooral bij rookgeuren is dit aan te raden 
  • Voeg bij behandelingen van 12+ uur halverwege wat extra water toe, zo worden de tabletten opnieuw geactiveerd en werken ze langer door

Carfreshfresh niet gebruiken bij:

  • Tempraturen onder de 0 graden
  • In direct zonlicht, gebruik Carfreshfresh in de avond of ergens beschut en beschermt van de zon

Carfreshfresh bestellen

Heeft het gebruik van Carfreshfresh invloed op het interieur van mijn voertuig??

Nee. Carfreshfresh heeft geen invloed op het interieur van uw voertuig of overige ruimte.

Bij gebruik volgens de gebruikershandleiding is deze krachtige geurverwijderaar volkomen veilig te gebruiken voor in elk type auto, camper, caravan, boot, vrachtwagen en zelfs voor de meubels in kleine ruimtes.

Welke chemische reactie vindt er plaats?

Door Tablet A en Tablet B te combineren en ze te mengen met lauwwarm water (90 ml), wordt chloordioxide gegenereerd. Deze chloordioxide (ClO2) dringt diep door in de materialen van uw voertuig en verwijdert alle soorten geuren, bacteriën en virussen.

Is Carfreshfresh veilig?

Ja, Carfreshfresh is veilig als je het gebruikt volgens de instructies.

Houd er rekening mee dat er niemand in je voertuig zit tijdens het gebruik van Carfreshfresh. Na 20 minuten luchten van (ramen/deuren open) blijft er geen stof of middel aanwezig dat schadelijk kan zijn voor mensen of dieren.

Laat Carfreshfresh een geur achter?

Ja, Carfreshfresh laat vlak na gebruik een lichte chloorgeur achter. Deze geur wordt vaak vergeleken met de geur van een net gepoetste badkamer, heerlijk toch?! Nadat je de ramen en deuren van je voertuig circa 20 minuten open heeft gezet, verdwijnt de geur volledig. Alle nare geurtjes die voorheen in je voertuig of in de ruimte aanwezig waren zijn als sneeuw voor de zon verdwenen!

Ook begrijpen we dat een tijdelijke chloorgeur niet voor iedereen als prettig wordt ervaren. Dus mocht je het proces willen versnellen? Zet dan na de behandeling het voertuig recht in de zon. Zonlicht breekt namelijk de chloorgeur af, hallo frisse geur!

Kan ik Carfreshfresh vaker dan 1 keer gebruiken?

Nee, Carfreshfresh is ontwikkeld voor eenmalig gebruik, maar je zult ontzettend lang profiteren van het frisse resultaat. Je kunt hier een nieuwe Carfreshfresh verpakking bestellen. Wij raden je aan om Carfreshfresh eens in de 6 tot 8 weken te gebruiken als je het frisse resultaat wilt blijven houden.

Kan ik Carfreshfresh langer dan 5 uren achtereen in mijn voertuig laten staan?

Ja, dat kan!

Carfreshfresh dient minimaal 5 uur in de auto te staan, maar hoe langer, hoe beter het resultaat. De tabletten kunnen namelijk veel langer dat 5 uur door werken.

Wil je het bijvoorbeeld de hele nacht laten inwerken of is de geur zo hevig dat je het twee dagen wilt laten staan? Dat kan prima en heeft geen negatief effect op je interieur. 

Het is aan te raden om bij behandelingen van 12+ uren halverwege de behandeling wat extra water toe te voegen over de tabletten. Zo activeer je de tabletten opnieuw en werken ze langer door.

Verwijdert Carfreshfresh ook sigarettengeuren?

Ja, Carfreshfresh verwijdert ook sigarettengeuren, maar het verwijderen van deze hevige geuren heeft meer tijd nodig dan de aanbevolen 5 uur voor andere geuren.

Laat Carfreshfresh daarom 24+ uur in je voertuig staan als je last hebt van sigarettengeuren, en vervang bij voorkeur de interieurfilter vóór de behandeling. Zo voorkom je dat oude geuren in de filter na de behandeling terug kunnen komen.

Lees hier in de veelgestelde vragen over hoe jij een optimaal resultaat behaalt met Carfreshfresh.

Wat is de meest ideale temperatuur om Carfreshfresh bij te gebruiken?

De optimale temperatuur voor het gebruik van Carfreshfresh ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Bij deze temperatuur reageren de tabletten snel met elkaar en met het water, waardoor het optimale resultaat wordt behaald.

Kan ik Carfreshfresh in de volle zon gebruiken?

Dat is niet aan te raden. Zet de auto bij voorkeur op een schaduwrijke plek. De vrijkomende actieve chemicaliën breken onder invloed van warme zon namelijk snel af, waardoor Carfreshfresh minder effectief is.

Werkt Carfreshfresh ook onder de 10 graden Celsius?

Ja, voor het gebruik van Carfreshfresh moet het minimaal 0 graden Celsius zijn. Wel raden we het aan Carfreshfresh langer dan 5 uur in het voertuig te laten staan, bij een een temperatuur tussen 0 en 10 graden Celsius, omdat de reactie langzamer op gang komt.

Werkt Carfreshfresh ook onder de 0 graden Celsius?

Nee, voor het gebruik van Carfreshfresh moet het minimaal 0 graden Celsius zijn. Bij een lagere temperatuur zullen de tabletten en het water niet goed met elkaar mengen, waardoor er te weinig actieve chemicaliën vrijkomen. Daardoor werkt het niet naar behoren en duurt het ook langer totdat het voertuig weer gebruikt kan worden.

De tabletten lijken niet opgelost na de behandeling, hoe kan dat?

Zolang je de pot Carfreshfresh minimaal 5 uur in de auto hebt laten staan (bij campers, caravans en overige ruimtes minimaal 24 uur) en je na de behandeling een chloorachtige geur aantreft weet je zeker dat de reactie goed heeft plaatsgevonden. Het is dan niet erg als er nog residu van de tabletten overblijft in de foam laag.

Belangrijk is wel dat je te allen tijde de deksel terug op de pot draait wanneer je deze weg wilt gooien. Is de vieze geur na de behandeling nog steeds aanwezig? Is het aan te raden om de pot nog wat langer in de auto te laten staan. Door wat halverwege de behandeling wat extra water toe te voegen activeer je de tabletten opnieuw en werken ze langer door.

Wij adviseren daarom, en vooral bij erg hardnekkige geuren, om Carfreshfresh zo lang mogelijk in je voertuig te laten staan. Carfreshfresh kan zelfs 48 uur of langer in je voertuig blijven staan zonder dat het een negatieve invloed heeft op het interieur.

Na gebruik: welke afvalbak moet ik gebruiken?

Dat verschilt per regio. Lees de lokale milieu-voorschriften voor chemische producten. Dit staat ook vermeld in onze bijsluiter. Na het gebruik van Carfreshfresh draai je de deksel terug op de pot en gooi je de verpakking in de juiste afvalbak.

Wat zijn de gevaren van onjuist gebruik van Carfreshfresh?

Een onjuist gebruik van Carfreshfresh brengt risico’s met zich mee. Je dient daarom altijd de bijsluiter en de handleiding vóór gebruik te lezen en zich aan de voorschriften te houden. Lees hier de waarschuwingen en de risico’s bij het onjuiste gebruik van Carfreshfresh.

Kan ik in mijn voertuig blijven als het product is 'geactiveerd'?

Nee, dan kan absoluut niet. Je kunt dan schade ondervinden aan de chemische reactie die in het voertuig of in de ruimte plaatsvindt. Lees voor meer informatie de gebruikershandleiding en bijsluiter. Zolang je je houdt aan de voorschriften is helemaal Carfreshfresh veilig in gebruik.

Welke betaalmethoden accepteert Carfreshfresh?

Je kunt bij ons met de volgende betaalmethoden betalen:
– iDeal
– PayPal
– Creditcard
– Apple Pay
– SOFORT Banking
– Bancontact
– KBC/CBC
– Belfius Direct Net
– EPS

Kan ik mijn order annuleren?

Wil je de order annuleren, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op door te mailen naar customercare@carfreshfresh.com. Als de bestelling nog niet verzonden is, kan deze mogelijk geannuleerd worden. Is de bestelling al verzonden dan kan het niet meer geannuleerd worden. Wanneer je de bestelling heeft ontvangen, kun je deze gewoon retourneren.

Ik heb geen bevestiging ontvangen. Wat nu?

Het kan enkele minuten duren voordat je de bevestiging in uw mailbox krijgt. Ook is het mogelijk dat de mail wordt tegengehouden door de spamfilter, dus controleer ook even de spam. Kan je de bevestiging dan nog steeds niet vinden, neem dan contact met ons op door te mailen naar customercare@carfreshfresh.com.

Kan ik het bezorgadres nog wijzigen?

Heb je het verkeerde bezorgadres ingevuld, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op door te mailen naar customercare@carfreshfresh.com. Wij zullen dan kijken of het adres nog aangepast kan worden. Is de bestelling al verzonden, dan kunnen wij helaas niks meer voor je doen.

Kan ik Carfreshfresh retourneren?

Ja, je mag Carfreshfresh retourneren mits de verpakking/pot ongeopend is.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Op het moment dat je bestelling wordt verzonden, ontvang je een bevestigingsmail met daarin de Track & Trace code, waarmee je de zending kunt volgen.

Zijn er ook CarFreshFresh reviews?

Ja, uiteraard. Echte klanten geven ons oprechte reviews. Ben je op zoek naar CarFreshFresh Reviews? Oprechte ervaringen en meningen van echte klanten zorgen ervoor dat je een goed beeld krijgt van het product. Door deze ervaringen te combineren met informatie over het product kun je beter bepalen of de geurverwijderaar CarFreshFresh iets voor jou is.

Een greep uit onze reviews bekijken.