Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

Auto bekleding effectief en professioneel schoonmaken

Je auto bekleding schoonmaken, dat lijkt heel simpel maar noch krijg je de bekleding nooit zo mooi als dat je hem nieuw zou kopen. Voordat je begint om je auto bekleding weer in topconditie te brengen, is het essentieel om de juiste gereedschappen en kennis bij de hand te hebben. In dit artikel delen we niet alleen de benodigdheden die je nodig hebt, maar ook hoe je je het beste kunt voorbereiden op een grondige reiniging. Of je nu te maken hebt met lederen elegantie of stoffen comfort, deze schoonmaakt zal niet alleen je bekleding herstellen, maar ook je hele rijervaring verfrissen.

Leestijd: 3 minuten

Verzamel je benodigdheden

Een goed voorbereide schoonmaakbeurt begint met het juiste gereedschap. Voor lederen bekleding heb je nodig: milde zeep, een vochtige doek, en specifieke lederreiniger en conditioner. Voor stoffen bekleding, verzamel een krachtige stofzuiger, een borstel voor hardnekkige vlekken, tapijtreiniger en een vochtige doek. Voor zowel de lederen als stoffen bekleding heb je ook een product nodig wat eventuele vervelende geurtjes verwijderd, deze staat hier onder in de link. Al deze hulpmiddelen vormen de basis van je aanval op vuil, vlekken en geurtjes.

Auto bekleding schoonmaken, eerst voorbereiden:

Een doordachte voorbereiding legt de basis voor een geslaagde reiniging, want een goed begin is het halve werk! In deze fase van je auto bekleding schoonmaken verwijder je los vuil, inspecteer je grondig en test je reinigingsmiddelen. Het is de eerste en cruciale stap naar een frisse en schone auto van binnen.

 • Verwijder los vuil:

Vuil is een oorzaak vervelende geurtjes in de auto en tast de bekleding van je auto aan. Begin met het grondig stofzuigen van de bekleding. Verwijder alle losse deeltjes en vuil, inclusief die kruimels die in alle hoekjes lijken te verdwijnen.

 • Inspecteer de bekleding:

Neem de tijd om de bekleding nauwkeurig te inspecteren. Let op eventuele vlekken en probleemgebieden. Dit helpt je om gerichter en effectiever te reinigen. Specifieke vlekken hebben ook een specifieke aanpak nodig.

 • Test altijd eerst:

Voordat je een reinigingsmiddel op de hele bekleding gebruikt, test het op een klein, onopvallend stukje om ervoor te zorgen dat het geen schade veroorzaakt. Een kleine test kan grote problemen voorkomen. Je wilt namelijk niet dat er straks een grote vlek in de bekleding zit.

Aanpakken van vlekken:

We gaan je auto bekleding schoonmaken, en vaak komen we dan onopgemerkte vlekjes tegen. Vlekken in je auto bekleding moet je net zoals in je normale kleding zo snel mogelijk behandelen, helaas merk je vlekken niet altijd direct op. Eenvoudige vlekken behandel je gemakkelijk zo:

 • Lederen bekleding:

Maak de zeepoplossing en breng deze voorzichtig aan met een vochtige doek. Wrijf lichtjes over de vlekken en veeg overtollig vocht onmiddellijk weg.

 • Stoffen bekleding:

Spuit de tapijtreiniger op de vlekken en gebruik een borstel om deze voorzichtig in te wrijven. Laat de reiniger volgens de instructies intrekken en gebruik vervolgens een vochtige doek om resten weg te vegen.

Heb je een specifieke vlek? Het verwijderen van bepaalde vlekken vereist gerichte aanpak, vooral voor deze veel voorkomende vlekken:

 1. Vet Vlekken
 • Lederen bekleding:

Dep voorzichtig met een papieren handdoek om overtollig vet op te nemen. Breng vervolgens maïzena aan op de vlek, laat het een paar uur intrekken en veeg het voorzichtig weg. Herhaal indien nodig.

 • Stoffen bekleding:

Strooi zuiveringszout over de vetvlek, laat het enkele uren inwerken en stofzuig het op. De vetvlek zou moeten worden geabsorbeerd.

2. Inkt vlekken

 • Lederen bekleding:

Dep de vlek voorzichtig met een wattenbolletje gedrenkt in alcohol. Veeg de vlek voorzichtig af zonder te wrijven om uitbreiding te voorkomen.

 • Stoffen bekleding:

Spray haarlak rechtstreeks op de vlek, dep voorzichtig met een schone doek. De alcohol in de haarlak helpt de inkt op te lossen.

3. Vlekken van eten en drinken

 • Lederen bekleding:

Meng een mild afwasmiddel met water om een zachte zeepoplossing te creëren. Dep voorzichtig met een vochtige doek om de vlek te verwijderen. Veeg af met een schone, droge doek.

 • Stoffen bekleding:

Maak een mengsel van water en azijn (1:1 verhouding). Dep voorzichtig met een spons gedrenkt in dit mengsel. Azijn helpt bij het oplossen van organische vlekken zoals koffie of saus.

Tips voor een Professioneel Resultaat:

 • Regelmaat is de sleutel:

Een regelmatige schoonmaakroutine voorkomt de opbouw van vuil en vlekken. Regelmatig onderhoud maakt de grote schoonmaakbeurten gemakkelijker en effectiever.

 • Gebruik de juiste producten:

Investeer in hoogwaardige reinigings- en conditioneringsproducten. Kwaliteitsproducten maken het verschil in de diepte van de reiniging en de duurzaamheid van het resultaat.

 • Volg de instructies:

Elk reinigingsproduct heeft zijn eigen instructies. Volg deze nauwkeurig om ervoor te zorgen dat je het maximale uit het product haalt en je bekleding niet beschadigt.

Verwijder geuren met Carfreshfresh:

Nadat je bekleding schoon en vlekkeloos is, voeg je de laatste, verfrissende touch toe met Carfreshfresh. Plaats een Carfreshfresh-pot in je auto volgens de instructies. Carfreshfresh zal niet alleen eventuele resterende geuren elimineren, maar ook een langdurige frisheid achterlaten.

De beste geurverwijderaar

Muffe lucht uit je caravan met CarFreshFresh

Verwijder alle nare geuren definitief uit je auto

In het kort

Het is eenmaal zo dat je auto bekleding schoonmaken wat tijd kost, aandacht en de juiste gereedschappen. Door de voorbereiding serieus te nemen, de juiste producten te gebruiken en de bekleding regelmatig te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat je auto niet alleen schoon is, maar ook ruikt als nieuw. Carfreshfresh voegt de laatste magische touch toe, waardoor je auto niet alleen schoon is, maar ook heerlijk fris ruikt. Maak je klaar om in een frisse, schone en geurige auto te stappen!