Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

Tweedehands Auto Kopen? Slimme Tips en Trucs voor een Succesvolle Aankoop

Je wilt een tweedehands auto kopen waar op letten allemaal? Het kopen van een auto kan een spannend avontuur zijn, maar het kan ook een uitdaging vormen als je niet weet waar je naar moet zoeken. Gelukkig ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel gaan we diep in op het proces van het kopen van een tweedehands auto, met een scherp oog voor detail en een focus op het vinden van de beste deal.  Laten we samen ontdekken hoe je jouw droom tweedehands auto kopen waar op letten zonder in valkuilen te trappen!

Leestijd: 4.5 minuten

Lees je eerst goed in

Voordat je ook maar één auto bekijkt, is grondig onderzoek essentieel. Gebruik betrouwbare autowebsites en forums om te leren over het specifieke automodel dat je overweegt. Let op de veelvoorkomende problemen, de gemiddelde kilometerstand en de marktprijs voor vergelijkbare modellen. Dit geeft je een solide kennisbasis om een goede beslissing te nemen. Hier moet je naar kijken:

 1. Lees reviews en ervaringen:

Zoek online naar reviews van het specifieke automodel dat je overweegt. Real-life ervaringen van andere eigenaars kunnen waardevolle inzichten bieden in zowel positieve als negatieve aspecten van de auto.

2. Check onderhoudsrapporten:

Als de verkoper onderhoudsdocumenten heeft, inspecteer deze dan grondig. Regelmatig onderhoud is een teken van zorgvuldig eigendom.

3. Controleer voertuighistorierapporten:

Diensten zoals Carfax kunnen je informeren over eventuele ongelukken of belangrijke reparaties in het verleden.

Waar je op moet letten bij het bekijken van de auto

Carrosserie:

 • Roest en schade:

Inspecteer de auto op roest, vooral rond de wielkasten en onderaan de deuren. Roest kan aangeven dat de auto aan elementen is blootgesteld zonder juiste bescherming. Controleer ook op eventuele reparaties of verfverschillen die kunnen wijzen op ongelukken of schade.

 • Banden:

Kijk niet alleen naar de staat van de banden, maar let ook op de slijtage. Als de banden ongelijkmatig versleten zijn, kan dat wijzen op problemen met de uitlijning of ophanging.

Onder de motorkap:

 • Vloeistoffen:

Controleer de olie, koelvloeistof en remvloeistof. Bruine of troebele olie kan duiden op slecht onderhoud. Let ook op lekkages rondom de motor.

 • Accu:

Bekijk de accu op corrosie en de leeftijd. Een oude accu kan problemen veroorzaken in de nabije toekomst.

Interieur:

 • Bekleding:

Controleer de bekleding op scheuren, vlekken en slijtage. Eventuele schade aan het interieur kan de waarde van de auto beïnvloeden.

 • Elektronica:

Test alle elektronische functies zoals ramen, airconditioning, radio en navigatiesysteem om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.

 • Geur:

Niemand houd van een stinkende auto. Let daarom op ongewone geuren in het interieur. Sterke geuren van vocht kunnen wijzen op een lekkage. Zit er een nare geur in de auto zoals natte hond of een sigaretten lucht? Neem dit mee in de onderhandelingen, want een niet frisse geur verminderd altijd de waarde van de auto. Wanneer je tot een goede prijs bent gekomen en besluit de auto te nemen, voer je een Carfreshfresh behandeling uit om de geur uit de auto te verwijderen.

De beste geurverwijderaar

Muffe lucht uit je caravan met CarFreshFresh

Alle vieze geurtjes definitief uit je auto

 Tweedehands auto kopen waar op letten tijdens de proefrit

 • Motorprestaties:

Let op ongewone geluiden zoals rammelen, tikken of sissen. Ook onregelmatige acceleratie kan duiden op motorproblemen.

 • Transmissie:

Test alle versnellingen, inclusief achteruit, om te zorgen voor een soepele overgang. Voel ook of er schokken zijn tijdens het schakelen.

 • Remmen:

Let op de reactie van de remmen. Ze zouden direct moeten reageren zonder dat je het pedaal te ver hoeft in te drukken. Eventueel piepende geluiden kunnen wijzen op versleten remblokken.

 • Stuurgedrag:

Controleer of de auto recht blijft rijden zonder naar één kant te trekken. Trillingen in het stuur kunnen duiden op problemen met de ophanging of banden.

Hoe Je Uitkomt op de Beste Prijs

 • Wees goed voorbereid:

Ken de marktwaarde van het specifieke automodel en wees klaar om te onderhandelen. De verkoper zal merken dat je serieus bent en dat kan je onderhandelingspositie versterken.

 • Onderhandel Professioneel:

Wees respectvol en beleefd tijdens het onderhandelingsproces. Begin met een redelijk bod gebaseerd op je onderzoek. Wees bereid om iets omhoog te gaan als dat nodig is om een deal te sluiten of om weg te lopen als de verkoper niet tegemoetkomend is.

 • Laat een Onafhankelijke Keuring Uitvoeren:

Als je serieus geïnteresseerd bent in een auto, overweeg dan om een onafhankelijke monteur in te schakelen voor een grondige inspectie. Dit kan je waardevolle informatie opleveren om je te helpen om een eerlijke prijs te bepalen, vooral als de auto enige problemen heeft.

 • Laat de auto dealer je tegemoetkomen:

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen afhaken bij het kopen van een tweedehands auto is de geur in de auto. Een stinkende auto verminderd namelijk de waarde van de auto. Heb je de auto van je dromen gevonden en ruikt deze niet fris? Onderhandel dan met de auto dealer tot een eerlijke prijs en laat ze je tegemoetkomen met een geurbehandeling van Carfreshfresh. Na de Carfreshfresh behandeling zal de auto weer heerlijk fris ruiken en heb jij een betere prijs betaald.

In het kort

Een tweedehands auto kopen waar op letten, is niet ingewikkeld. Met de juiste voorbereiding, aandacht voor detail tijdens het bekijken en de proefrit, en slim onderhandelen kun je de perfecte tweedehands auto vinden. En vergeet niet, wanneer je die ideale auto hebt gevonden, is Carfreshfresh er om het interieur fris en aangenaam te houden. Zo kun je met vol vertrouwen en een heerlijk ruikende auto de weg op!