Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

Auto stinkt naar dood dier: Oorzaken, onmiddellijke acties en effectieve oplossingen

Er is bijna niets zo vies als het ontdekken dat je auto stinkt naar dood dier. Die nare geur is niet alleen vervelend, maar kan ook wijzen op serieuze hygiëneproblemen. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen. In dit artikel gaan we dieper in op waar die geur vandaan komt, wat je direct kunt doen als je het ruikt, waar je op moet letten en hoe je de geur effectief kunt bestrijden. Blijf lezen om te ontdekken hoe je weer kunt genieten van een frisse autorit, zelfs na zo’n onaangename verrassing.

Leestijd: 3 minuten

Mijn auto stinkt naar dood dier, de oorzaken:

 • Mogelijke Dieren:

Kleine knaagdieren zoals muizen en ratten, en soms zelfs vogels, kunnen je auto binnendringen, vooral als deze een tijdje heeft stilgestaan. Ze zoeken warmte, beschutting en voedsel.

 • Ongelukkige Locaties:

Deze dieren kunnen vast komen te zitten in de ventilatiesystemen, achter het dashboard of in andere moeilijk bereikbare plekken, zoals motorcompartimenten of onder de bekleding.

Directe Acties:

 • Grondige Inspectie:

Kijk goed in je auto, zowel binnen als buiten. Check onder de stoelen, in de kofferbak en onder de motorkap. Kijk ook of er geen verstoppingen zijn in de ventilatieopeningen. Deze beestjes kunnen zich op verrassend moeilijke plekken nestelen.

 • Verwijdering van het Dier:

Als je het dode dier vindt, gebruik dan handschoenen om het voorzichtig te verwijderen. Gebruik een plastic zak om het op te pakken en gooi het weg volgens de lokale voorschriften.

 • Reiniging:

Maak het aangetaste gebied grondig schoon met een desinfecterend schoonmaakmiddel om bacteriën of ziektekiemen te doden. Dit voorkomt ook dat de geur zich verspreidt.

 

Waar moet je op letten, de mogelijke schade:

 • Kleine Openingetjes:

Controleer op kleine gaten of scheurtjes in je auto, vooral onder de motorkap. Deze kunnen dieren een ingang bieden. Repareer dit direct om te voorkomen dat het weer gebeurt, je wilt natuurlijk niet nog eens dat je auto stinkt naar dood dier.

 • Onder de Motorkap: 

Kijk vooral onder de motorkap waar knaagdieren vaak kabels en draden aantrekkelijk vinden. Controleer op gekauwde plekken en uitwerpselen.

 • Interieur Inspectie: 

Controleer het interieur zorgvuldig op eventuele schade. Dit omvat bekabeling, isolatie, stoelbekleding en vloerbedekking. Knagende dieren kunnen aanzienlijke schade aanrichten.

Hoe Je De Geur Kunt Bestrijden:

Wanneer je auto stinkt naar dood dier wil je hier zo snel mogelijk vanaf zijn. Om de geur definitief te verwijderen, gebruiken we Carfreshfresh. Dit speciale product is ontworpen om nare geuren permanent uit auto’s te verwijderen. Hoe pak je het aan?

 • Bereid je Auto Voor:

Zorg ervoor dat je auto schoon is van vuil en afval voordat je Carfreshfresh gebruikt. Zorg er vooral voor dat eventuele uitwerpselen van de dieren zijn verwijderd. Voor de beste resultaten, stofzuig het interieur en reinig de bekleding en vloerbedekking.

 • Carfreshfresh behandeling:

Open de Carfreshfresh pot volgens de instructies. Plaats deze in het midden van de auto op een vlakke ondergrond. De pot zal beginnen te werken zodra deze wordt geactiveerd.

 • Laat de Auto Luchten:

Nadat je Carfreshfresh hebt gebruikt, laat je de auto eventjes luchten, circa 5-10 minuten. Zet de ramen open en laat de auto een tijdje staan. Dit helpt eventuele resterende geur te verdrijven.

De beste geurverwijderaar

Muffe lucht uit je caravan met CarFreshFresh

De geur van dood dier definitief uit je auto

In het kort

Wanneer je auto stinkt naar dood dier kan de geur enorm overweldigend zijn, maar het is niet het einde van de wereld. Met een snelle reactie, grondige inspectie en de kracht van Carfreshfresh kun je deze onaangename geur snel en effectief bestrijden. Laat je auto weer ruiken zoals het hoort: fris en schoon. Vergeet niet, de sleutel is om snel te handelen en de hulp van de juiste producten in te roepen. Zo kun je snel weer genieten van een heerlijk ruikende autorit, zonder enige nare herinneringen aan ongenode passagiers.