Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

De Ultieme Autoreiniging: Tips, Producten en Expertise voor een Schitterend Resultaat

Je auto schoonmaken is eenmaal belangrijk want een prachtige, schone auto is als een visitekaartje op wielen. Of je nu dagelijks rondrijdt of graag uitstapjes maakt, het onderhouden van je auto is essentieel. Dit artikel biedt een uitgebreide gids voor een grondige reiniging van zowel het interieur als het exterieur van je auto, inclusief voorbereiding, productaanbevelingen, was tips en professionele technieken, en advies om je auto blijvend fris te houden.

Leestijd: 5 minuten

Auto schoonmaken: Zo Optimaal Voorbereiden

 1. Kies een geschikte locatie: 

Werk bij voorkeur in de schaduw om te voorkomen dat schoonmaakmiddelen opdrogen voordat je klaar bent..

2. Verwijder persoonlijke items:

Neem alles uit de auto, inclusief vloermatten, zodat je elk hoekje grondig kunt schoonmaken.

3. Trek oude kleding aan:

We gaan de armen uit de mouwen steken, dus houd er rekening mee dat we met auto schoonmaken vies gaan worden. Bij auto’s schoonmaken gebruiken we verschillende middeltjes om de auto te laten shinen en wanneer die op je goede kleding en schoenen spatten ben je daar uiteindelijk niet blij mee. Dus trek je oude kleding uit de kast.

Aanbevolen Schoonmaakproducten

 • Stofzuiger met accessoires:

Inspecteer de motorruimte en de wielen visueel om te zien of je duidelijke aanwijzingen kunt vinden voor de bron van de geur, zoals zichtbare rook of gesmolten rubber.

 • Microvezeldoeken:

Zachte doeken die oppervlakken reinigen zonder krassen achter te laten. Deze doeken kun je vrijwel overal kopen. Koop tip: Deze heb je voordelig bij de Action

 • Autoshampoo en emmer:

Voor een veilige en grondige wasbeurt van de buitenkant. Koop tip: Praxis

 • Velgenreiniger en zachte borstel:

Voor het reinigen van velgen zonder ze te beschadigen. Want er is niets zo zonde als beschadigde velgen. Koop tip: Praxis

 • Carfreshfresh Interieur Reiniger:

Voor het verwijderen van geuren en het toevoegen van een frisse geur. Deze innovatieve geurverwijderaar is speciaal ontworpen om onaangename geuren permanent te verwijderen in plaats van maskeren en een frisse geur achter te laten. Het is een essentieel product niet alleen om je auto schoonmaken, maar ook heerlijk ruikend te houden

Carfreshfresh geurverwijderaar

Muffe lucht uit je caravan met CarFreshFresh

Alle vieze geurtjes definitief uit je auto

Was Tips voor een Krasvrije Reiniging

 • Afspoelen:

Spoel je auto eerst af om vuil en stof te verwijderen voordat je begint met wassen. Gebruik hiervoor warm water zodat shampoos beter oplossen en vuil makkelijker los komt.

 • Gebruik twee emmers:

Eén voor schoon water en één met autoshampoo. Spoel je spons of washandschoen in de emmer met schoon water uit voordat je weer shampoo aanbrengt om vuil op je doek te minimaliseren.

 • Werk van boven naar beneden:

Begin met het dak en werk geleidelijk naar beneden om te voorkomen dat vuil naar reeds gewassen delen wordt verplaatst.

 • Droog de auto:

Wanneer je de auto na de wasbeurt zelf laat opdrogen zal je van die kleine witte puntjes op de lak van je auto krijgen, zonde van dat harde werk! Gebruik daarom na de wasbeurt een microvezel droogdoek. Zorg er uiteraard wel voor dat deze ook schoon is, anders kan je weer opnieuw beginnen of krijg je krassen.

Professionele Technieken

 • Interieur:

Gebruik een zachte borstel of stofzuigeropzetstuk om moeilijk bereikbare plekken, zoals ventilatieroosters, grondig te reinigen. Een schone en opgeruimde binnenkant geeft je auto meteen een professionele uitstraling. Tip: gebruik een schoon schilderkwastje om zelfs de kleinste plekken te bereiken.

 • Exterieur:

Nadat je de auto hebt gewassen, breng je een laag autowax aan om de lak te beschermen en te laten glanzen. Gebruik een speciale glasreiniger voor ramen en spiegels en zie je auto weer glanzen!

Blijvende Frisheid en Onderhoud

 • Regelmatige opruiming:

Leeg je auto regelmatig om te voorkomen dat afval zich ophoopt. Ben jij diegene die prulletjes en verpakkingen makkelijk op de grond gooit? Dan is een auto prullenbakje ideaal voor jou! Alleen niet vergeten regelmatig te legen, anders gaat je auto alsnog beginnen te ruiken naar mate tijd. Koop tip: Bol.com

 • Gebruik vloermatten:

Investeer in hoogwaardige vloermatten om vuil en vocht tegen te houden. Koop tip: Action

 • Ventilatie en luchten:

Laat je auto regelmatig luchten om geurtjes te voorkomen. Zet de ventilatie daarom altijd een beetje aan en doe regelmatig de ramen open tijdens het rijden. Vervelende geuren ontstaan namelijk doordat ze langzaam ophopen en niet weg kunnen.

 • Vochtige doekjes:

Ben jij iemand die regelmatig eet/drinkt in de auto en daardoor ook geregeld knoeit? Leg dan wat vochtige doekjes in de auto of vlekken meteen te verwijderen. Zo zorg je er ook voor dat nare geurtjes minder snel in de auto trekken. Heb je een lederen bekleding? Dan is het beter om doekjes te kopen die geschikt zijn voor jouw bekleding. Koop tip: Action

 • Muffe geuren:

muffe geuren ontstaan doordat er teveel vocht in een ruimte is opgehoopt, dit leid uiteindelijk zelfs tot schimmel. Al hoewel het meenemen van vocht in de auto onbewust gebeurd en je dit moeilijk kan voorkomen kan een auto ont vochtiger wel goed helpen om te voorkomen dat er teveel vocht in de auto blijft. Deze kun je voor een klein prijsje op veel plaatsen kopen, vaak hebben ze deze ook bij de action.

 • Carfreshfresh:

Je auto schoonmaken en onderhouden is erg belangrijk en voorkomt vervelende geurtjes sneller, maar naar mate de tijd zullen geuren altijd langzaam ontstaan in iedere ruimte. En vooral auto’s nemen ontzettend snel vervelende geurtjes op, al ruik je het zelf soms niet meer, je bent geurenblind! Om ervoor te zorgen dat geuren definitief worden verwijderd en de luchtkwaliteit in de auto te verbeteren is het aan te raden regelmatig Carfreshfresh te gebruiken. Ons advies: 2x per jaar. Zo zorg je er voor dat je tijdig nieuw opgebouwde geuren verwijderd en iedereen met een lach in jouw frisse auto stapt. Bring the smile back into your car!

In het kort

Goed en regelmatig je auto schoonmaken is meer dan alleen esthetiek; het is een teken van trots en respect voor je voertuig. Niet alleen voor jezelf maar ook ten behoeve van de waarde van de auto zelf, want een goed onderhouden auto behoud zijn waarde beter. Door goed voorbereid te zijn, de juiste producten te gebruiken en professionele technieken toe te passen, kun je je auto laten stralen. Zowel van binnen als van buiten!

Met Carfreshfresh blijft je auto niet alleen fris ruiken, maar ook een plezier om in te rijden. Met regelmatig onderhoud behoud je die glans en comfort voor talloze ritten in de toekomst. Dus steek de armen uit de mouwen, niet lullen maar poetsen!