Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

Met deze 5 tips beter een caravan verkopen

Een caravan verkopen kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je caravan aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, en een daarvan is ervoor zorgen dat hij fris ruikt. Een caravan die fris ruikt kan niet alleen sneller verkopen, maar ook in waarde stijgen. Want je wilt er natuurlijk zoveel mogelijk geld voor krijgen. Hier zijn een paar tips om je caravan in topconditie te houden en hem fris te laten ruiken:

Caravan weer fris laten ruiken

Leestijd: 3 minuten

Eerst de caravan opruimen en schoonmaken

Voordat je je caravan te koop aanbiedt, is het belangrijk om hem goed schoon te maken. Verwijder alle spullen en maak de caravan van top tot teen schoon. Denk hierbij aan het stofzuigen van de vloerbedekking, het reinigen van de keuken en het poetsen van het sanitair. Gebruik daarbij ook speciale producten om de bekleding te reinigen. Hierdoor ziet de caravan er niet alleen beter uit, maar ruikt hij ook meteen een stuk frisser.

Interieur reiniging product 

Ventileren

Als je caravan langere tijd heeft stilgestaan, kan hij een muffe geur hebben. Dit kun je voorkomen door de caravan goed te ventileren. Zet alle ramen en deuren open en laat de frisse lucht naar binnen stromen. Als het mooi weer is, kun je de caravan ook buiten laten luchten. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen schoon zijn en openstaan tijdens het gebruik van de caravan.

Tip: Heeft je caravan een interieurfilter? Dan adviseren wij om deze één keer per jaar te vernieuwen. In de interieurfilter hopen pollen, vuil, vet, stof en vieze geuren zich op. Op den duur zit die filter vol waardoor je een vieze muffe lucht kan gaan ruiken. De interieurfilter van de caravan kun je laten vervangen bij de lokale garage of je kan het zelf doen als je handig bent met caravans

 

Desinfecteren en geuren verwijderen

Als er toch nog geuren in de caravan zijn blijven hangen, probeer deze dan te verwijderen met speciale producten. Want heel eerlijk; zelf zou je toch ook geen 2e hands caravan kopen die nog naar een ander ruikt? Denk hierbij aan een product zoals Carfreshfresh dat speciaal is ontwikkeld om nare geurtjes te verwijderen uit auto’s, campers en caravans. In tegenstelling tot het maskeren van allerlei geuren met parfum, verwijder je hiermee de geuren bij de bron waardoor ze echt weg blijven. Het is een krachtige behandeling die je zelf gemakkelijk kan uitvoeren in de tijd dat je de caravan niet nodig hebt. Ook desinfecteert het de caravan meteen doordat het alle virussen, bacteriën en schimmels verwijdert. Erg aangenaam voor de luchtwegen dus.

 

Muffe lucht uit je caravan met CarFreshFresh

Weer een frisse caravan met CarFreshFresh

Hoe werkt Carfreshfresh?

Carfreshfresh gebruiken is erg simpel, is realief goedkoop en is de snelle oplossing voor het verwijderen van muffe geuren in de caravan.

Trek de aandacht met foto en video

Als je caravan schoon en fris ruikt, is het tijd om goede en duidelijke foto’s te maken. De foto’s trekken namelijk de aandacht van de potentiële koper. Zorg ervoor dat je foto’s maakt van alle belangrijke onderdelen van de caravan, zoals de keuken, het sanitair en het slaapgedeelte. Maak ook niet geheel onbelangrijk, foto’s van de buitenkant van de caravan en zorg ervoor dat deze er verzorgd uitziet. Ga bijvoorbeeld eerst eens langs de caravan wasstraat of stroop zelf de mouwen op. Het gebruiken van goed licht is daarom echt belangrijk. Kies een moment met mooi daglicht en je caravan zal stralen op de foto’s.

De groei in populariteit van video stijgt de laatste tijd enorm. Dat blijkt wel als we kijken naar de social media trends, Je ziet overal korte krachtige video’s voorbijkomen. Dus wil je wat origineler zijn? Maak dan ook een goede verkoop video van de caravan. Hiermee zal je je onderscheiden van de rest van het aanbod en vergoot je de kans om jouw caravan sneller te verkopen.

 

Waar kan ik mijn caravan verkopen?

Als je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen, is het tijd om de caravan te koop aan te bieden. Zorg ervoor dat je de caravan op een aantrekkelijke manier te koop zet. Plaats bijvoorbeeld een advertentie op een verkoopsite zoals marktplaats en beschrijf hierbij de belangrijkste kenmerken en specificaties van de caravan. Maak gebruik van de foto’s en video die je hebt gemaakt en zorg ervoor dat de advertentie er professioneel uitziet. Ook kan je de caravan aanmelden op diverse verkoopwebsites waar je direct een persoonlijk aanbod ontvangt, zoals Wijkopencaravans.nl of Verkopencaravans.nl 

Aan de slag!

Een fris ruikende caravan is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan bovendien de waarde van de caravan verhogen. Door de caravan goed schoon te maken, te ventileren en Carfreshfresh te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat de caravan fris ruikt en er aantrekkelijk uitziet. Maak goede foto’s, maak een video en zet de caravan op een aantrekkelijke manier te koop en je hebt een grote kans dat je de caravan snel en voor een goede prijs kunt verkopen. Aan de slag dus!