Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

Zo ga je zorgeloos op vakantie met de auto

De zomervakantie is eindelijk begonnen, heerlijk op vakantie met de auto dus! Een vakantie met de auto betekend gaan en staan waar je wilt, geen lange wachttijden op het vliegveld en ruimte voor meer bagage, oftewel VRIJHEID. Of je nu naar het strand gaat, een roadtrip maakt of de bergen verkent, het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Lees vooral verder want hier delen we handige tips, aanbevelingen en dingen waar je rekening mee moet houden om zorgeloos van je autovakantie te genieten. Hola vakantie, kom maar op!

Leestijd: 6 minuten

Een goede voorbereiding is het halve werk

 • Controleer je auto:

Zorg ervoor dat je auto in goede conditie is voordat je vertrekt. Controleer de bandenspanning, remmen, oliepeil en andere essentiële onderdelen. Als er iets gerepareerd of vervangen moet worden, doe dit dan voordat je op reis gaat.

Tip: Controleer of je lid bent van de wegenwacht voor pech in het buitenland. Download de handige ANWB-APP om alles bij de hand te hebben.

 • Pak slim in:

Maak een inpaklijst en zorg ervoor dat je alleen de essentiële items meeneemt. Vaak neem je namelijk toch wat souvenirs of andere leuke dingen mee die weer ruimte in beslag nemen. Overbelasting kan zorgen voor extra brandstofverbruik en verminderde stabiliteit van de auto. Reis je met kinderen? Neem leuke spelletjes mee voor onderweg zodat je daar geen omkijken naar hebt en vergeet niet om wat power Banks mee te nemen zodat de Ipad over uren kan draaien.

 • Vergeet de documenten niet:

Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij je hebt, zoals je rijbewijs, autopapieren, verzekeringsbewijs, uitdraai van medicijnen en eventuele internationale reisdocumenten.

 • Maak een leuke afspeellijst:

Als je op vakantie met de auto gaat moet je de lange reis voor jezelf zo leuk mogelijk maken. En wat is er nou leuker als lekker hard meezingen met met jou favoriete muziek, niemand hoort het toch! Maak voordat je weggaat dus een leuke afspeellijst of kies er eentje uit, bijvoorbeeld een Franse afspeellijst voor wanneer je door Frankrijk heen rijd zo kom je al lekker in de sferen. Ben jij niet zo van het meezingen in de auto of heb je het na een uur wel gehad, download dan ook wat interessante en vermakende podcasts. Vervelen hoef je dus zeker niet, maar er je eigen feestje van!

 • Knoeien en ongelukjes:

Eten en drinken in de auto is en blijft een beetje onhandig. Het knoeit en kruimelt zo in de stoelen of over jezelf heen. Neem voor de zekerheid wat vochtige doekjes en tissues mee om vlekken direct weg te nemen, zo geef je vlekken geen kans. Heb je dan toch geknoeid in de auto wat voor een vreselijke geur veroorzaakt? Dan wil je daar natuurlijk niet de hele vakantie last van hebben. Een goede geur verwijderaar is daarom essentieel zodat je weer fris kunt geniet van de reis.

De beste geurverwijderaar

Muffe lucht uit je caravan met CarFreshFresh

Alle vieze geurtjes definitief uit je auto

Voor tijdens de reis

 • Neem regelmatig pauzes:

Plan regelmatig pauzes in om vermoeidheid te voorkomen. Dit is niet alleen veilig, maar het geeft je ook de kans om te genieten van de mooie plekken die je onderweg tegenkomt. Ga bijvoorbeeld ergens lokaal gezellig lunchen om de vakantie sfeer te proeven of maak even een korte wandeling om de benen eens goed te strekken.

 • Hydrateer en snack verstandig:

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en gezonde snacks bij de hand hebt om energiek te blijven tijdens de rit en om voorbereid te zijn op onverwachte files. Vermijd te veel cafeïne en suiker, aangezien deze je energieniveau kunnen laten pieken en dalen. Neem wat flesjes water mee, wat fruit en belegde broodjes. Zo kan jij er goed tegen aan.

 • Maak gebruik van navigatie en verkeersinformatie:

Gebruik een betrouwbare navigatie-app om je route te plannen en vermijd verkeersdrukte waar mogelijk. Blijf op de hoogte van actuele verkeersinformatie om eventuele problemen te vermijden. Dit kan je het beste doen via de radio of apps als Flitsmeister, meteen handig voor de flitspalen.

Houd rekening met

 • Brandstofkosten:

Wanneer je op vakantie met de auto gaat krijg je natuurlijk te maken met tanken. Houd daarom rekening met de kosten van brandstof in de landen waar je doorheen reist. Controleer ook of er specifieke regels zijn met betrekking tot het tanken in het buitenland. Benieuwd waar je het voordeligste kunt tanken tijdens de reis? Bekijk hier in welke landen de goedkoopste literprijzen hanteren.

 • Tolwegen en vignetten:

Informeer jezelf over eventuele tolwegen of vignetten die je moet aanschaffen voor de landen waar je doorheen reist. Zorg ervoor dat je contant geld of de juiste betaalmiddelen bij de hand hebt.

 • Veiligheid:

Neem altijd de nodige voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van jezelf, je passagiers en je auto te waarborgen. Dit omvat het dragen van veiligheidsgordels, het parkeren op veilige plaatsen en het vergrendelen van de auto wanneer je hem verlaat. Laat absoluut geen waardevolle spullen in de auto liggen. Vergeet ook zeker je zonnebril niet mee te nemen, want niets is zo gevaarlijk al verblind raken door het felle zonlicht.

Op vakantie met de auto betekent genieten!

Met een goede voorbereiding, verstandige keuzes tijdens de reis en aandacht voor belangrijke zaken, kun je zorgeloos en vol vertrouwen van je autovakantie genieten. Vergeet dus niet om onderweg te genieten van de prachtige landschappen en onvergetelijke ervaringen. Bereid je voor, ga op avontuur en creëer mooie herinneringen tijdens je vakantie met de auto!

Tip: Met Carfreshfresh houd je de geur in je auto fris en aangenaam, zodat je optimaal van je reis kunt genieten. Daarom raden wij het ook altijd aan om het voor de reis te gebruiken. En ruik je na de vakantie een muffe geur in de auto van de lange reis? Geen zorgen dit zijn organische geuren die zijn opgehoopt door de vele uren die je in de auto hebt doorgebracht, deze zijn gemakkelijk weer te verwijderen met Carfreshfresh.

Dus ga jij op vakantie met de auto dit jaar? Dan wensen wij je alvast heel veel vakantie plezier namens Team Carfreshfresh!