Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

Wat doe je tegen een muffe lucht in je caravan?

Je herkent het vast wel… Na maanden haal je je caravan uit de caravanstalling en word je overvallen door een enorm muffe lucht. Of je nou een erg luxe caravan hebt, een simpele stacaravan of een nieuwe caravan occasion, iedere caravan krijgt hier mee te maken. Maar daar zit je met je vakantiekriebels zeker niet op te wachten. Hoe komt die stinkende lucht toch in je caravan terecht, en belangrijker nog: hoe kom je er zo snel mogelijk weer vanaf?

Direct naar de oplossing

Leestijd: 4 minuten

Waar komt die muffe lucht nu eigenlijk vandaan?

De oorzaak van een muffe caravan is eigenlijk heel simpel. Wat je ruikt is een schimmel- en bacteriegroei. Schimmels groeien namelijk op vochtige plekken en vooral bij stijgende temperaturen gedijen de schimmels snel, dus zal de geur heviger worden. Voornamelijk in de winterperiode, de periode waarin het koud en vochtig is, staan caravans een lange tijd in de stalling. Tegen de tijd dat je de caravan uit de stalling wilt ophalen zijn de temperaturen gestegen en hebben schimmels en bacteriën zich kunnen vormen. Hallo muffe geur. Daar word je natuurlijk niet vrolijk van en al helemaal niet als je lekker wilt gaan reizen met de caravan.

Onderhoud je caravan goed!

Het onderhouden van je caravan is erg belangrijk tegen de vorming van een muffe lucht. Zowel de buitenkant als de binnenkant. Je caravan behoudt overigens ook zijn waarde beter als je hem goed onderhoudt. Maar pas op met het bezoeken van een caravan wasstraat, vooral met oudere caravans met uitgeharde afdichtingskit aan de hoeklijsten en raamrubbers. Vocht kan daar makkelijker naar binnen komen en op den duur krijg je weer last van schimmelvorming, wat weer leidt tot een muffe geur. Daarom was je bij voorkeur je caravan voorzichtig zelf met de hand.

Heeft je caravan een interieurfilter? Dan is het aan te raden om die minimaal één keer per jaar te vervangen. In de interieurfilter hopen pollen, vuil, vet, stof en vieze geuren zich op. Op den duur zit die filter vol waardoor je een vieze muffe lucht kan gaan ruiken. De interieurfilter van de caravan kun je laten vervangen bij de lokale garage of je kan het zelf doen als je handig bent met caravans.

Weinig tot niet ventileren van je caravan kan ook een muffe geur veroorzaken. Ventileren is belangrijk voor het afvoeren van vocht in de caravan. Zet onderweg dus altijd het ventilatiesysteem aan op een lage stand en zet af en toe de ramen een stukje open.

Weg met de muffe lucht in caravan!

In caravans wordt echt geleefd. Er wordt in geslapen, gegeten, gezweet en nog meer. Logisch dus, dat je caravan op een gegeven moment muf gaat ruiken. Maar we houden allemaal van een fris ruikende caravan. Dus hoe krijg je die muffe geur uit de caravan?

Voorkomen is beter dan genezen. Begin dus met het structureel onderhouden van je caravan. Gooi etensresten en rommel zo snel mogelijk weg; ga regelmatig met de poetsdoek over alle kasten en tafels; en probeer het liefst dagelijks te stofzuigen vooral wanneer er een tapijt in de caravan ligt.

Heb je last van een blijvende muffe lucht in je caravan? Probeer dan eens een geurvreter, zoals die van Carfreshfresh om definitief de muffe geur uit je caravan te verwijderen. Het fijne is dat je het in je eigen tijd kunt gebruiken, niet te veel geld kwijt bent en de vieze lucht niet wordt gemaskeerd maar echt wordt verwijderd. Zo kan jij weer genieten van een heerlijk frisse caravan. Laat de vakantie maar komen!

Meer weten over de mogelijkheden en voordelen van Carfreshfresh?

Muffe lucht uit je caravan met CarFreshFresh

Muffe lucht uit je caravan met CarFreshFresh

Waarom CarFreshFresh dé oplossing is voor een muffe lucht in je caravan

De CarFreshFresh geurvreter voor uw auto is het enige product dat eenvoudig zelf te gebruiken is en zeer effectief werkt. Het doet hetzelfde als een ozonbehandeling, maar laat u genieten van deze extra voordelen:

  • Een relatief goedkope prijs (een pot kost €29,95)
  • U kunt de behandeling eenvoudig zelf uitvoeren
  • U kunt de geurvreter ’s nachts zijn werk laten doen

Wilt u genieten van een fris ruikende caravan, klaar om op vakantie te gaan, plus de bovenstaande voordelen? Dan raden wij u aan CarFreshFresh uit te proberen!
Direct bestellen