Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

Verschil ozonbehandeling auto en geurvreter: waarom een ozonbehandeling niet altijd optimaal is

Ruikt uw auto niet meer zo fris? Dit is vervelend in de winter wanneer het te koud is om de ramen wijd open te zetten, maar ook in de zomer wanneer u eigenlijk liever de airco aanzet. Kortom, een vies geurtje in de auto is altijd ongewenst. Hoe komt u er vanaf?

Een goede manier is door uw auto op een ozonbehandeling te trakteren. Wat houdt dit in, wat kost het en wat zijn goede alternatieven? Wij vertellen u er alles over!

Leestijd: 6 minuten

Wat is een ozonbehandeling voor de auto?

Bij een ozonbehandeling wordt er een ozongenerator in uw wagen neergezet. De generator genereert ozon, terwijl de airconditioning aanstaat en de motor van de auto draait. De ozon verspreidt zich door de auto en neutraliseert alle geurtjes. Het werkt ook nog eens desinfecterend. Het is een krachtige behandeling die met ieder geurtje, van rooklucht tot hondenlucht, afrekent.

Hoe lang duurt een ozonbehandeling?

Een ozonbehandeling plant u het beste op een dag dat u de auto niet nodig heeft. De behandeling zal namelijk zes tot twaalf uur in beslag nemen. Hou er bovendien rekening mee dat de airconditioning aan moet staan en de motor moet draaien gedurende het hele proces. Een lege tank aan het begin van de behandeling is dus geen optie. Let op: Bij hevige geuren zoals rookgeuren is één Ozon-behandeling vaak niet genoeg, ga er dus vanuit dat je er misschien twee nodig heeft.

Wat kost een ozonbehandeling voor de auto?

Wat de behandeling kost, is afhankelijk van een paar factoren. Vaak raadt men aan de behandeling te combineren met een grondige interieur reiniging. Zo wordt het beste resultaat verkregen. Daarnaast zijn er soms aanbiedingen, waardoor de prijs voordeliger uitvalt. Al met al kunt u ervan uitgaan dat u tussen de € 59,00 en € 79,00 kwijt bent aan de ozonbehandeling. Realief duur dus.

Geurtjes afbreken in plaats van maskeren

Een van de grootste voordelen van de ozonbehandeling is dat het geurtjes afbreekt in plaats van maskeert. Velen gebruiken luchtverfrissers om de geur in hun auto te verbeteren. Hoewel de luchtverfrisser de geur verandert, verfrist het de lucht niet. Het steriliseert niet en werkt ook niet desinfecterend. De luchtverfrisser maskeert enkel nare geurtjes door deze te overheersen. Sommigen ervaren de geur na het gebruik van een luchtverfrisser als onprettig en het product kan allergische reacties oproepen. Dit probleem zult u niet ervaren met een ozonbehandeling behandeling, om je auto weer als nieuw te laten ruiken.

Hoewel er veel voor een ozonbehandeling te zeggen is, is er een goed alternatief te overwegen, voor als uw auto stinkt of een muffe lucht heeft. Wij laten u graag kennis maken met een andere zeer effectieve en goedkopere methode die uw auto-interieur van vervelende geurtjes ontdoet.

Wat is het verschil tussen een ozonbehandeling en een geurvreter voor de auto?

Het alternatief voor de ozonbehandeling is het gebruiken van een geurvreter voor de auto, zoals CarFreshFresh.

De twee methodes vertonen verschillende overeenkomsten. Zo pakken ze beide nare geurtjes bij de bron aan, waardoor luchtjes worden afgebroken in plaats van gemaskeerd. De auto ruikt hierdoor weer fris en is gemakkelijker te verkopen. Na het gebruiken van een van deze behandelingen is het wel belangrijk dat u uw auto goed door laat luchten. Ook kunnen beide een geurtje achterlaten in uw wagen. Een ozonbehandeling laat een geur achter die wel vergeleken wordt met de geur na bliksem en de CarFreshFresh-behandeling laat een lichte chloorachtige geur achter.

Verder heeft de ozonbehandeling als pluspunt dat het de airconditioning reinigt. Minpunten zijn dat het relatief prijzig is en de behandeling moet door een autoschoonmaakbedrijf worden uitgevoerd. CarFreshFresh is juist vrij goedkoop en u kunt de behandeling eenvoudig zelf uitvoeren.

Bekijk alle verschillen tussen een ozonbehandeling en een geurvreter zoals CarFreshFresh in de onderstaande tabel:

Ozon behandeling CarFreshFresh
+ Ongewenste geuren worden geneutraliseerd + Nare geuren worden verwijderd (Pakt geuren aan bij de bron)
+ Het reinigt de airco + Verwijdert virussen en bacteriën
– Relatief prijzig + Relatief goedkoop
+ Auto wordt weer fris, dus beter verkoopbaar + Auto wordt weer fris, dus beter verkoopbaar
– Ozon behandeling moet worden uitgevoerd bij een autoschoonmaakbedrijf + Kan zelf worden gebruikt. Geen specialist nodig
– Laat na gebruik een geur achter vergelijkbaar met bliksem of van een oud kopieerapparaat – Laat na gebruik een chloorachtige geur achter (deze verdwijnt ook weer)
– De auto moet na de behandeling goed luchten – De auto moet na de behandeling goed luchten

 

 

CarFreshFresh is hét frisse alternatief voor een ozonbehandeling auto

CarFreshFresh is hét frisse alternatief voor een ozonbehandeling auto

 

Waarom CarFreshFresh dé oplossing is voor uw auto

De CarFreshFresh geurvreter voor uw auto is het enige product dat eenvoudig zelf te gebruiken is en zeer effectief werkt. Het doet hetzelfde als een ozonbehandeling, maar laat u genieten van deze extra voordelen:

  • Een relatief goedkope prijs (een pot kost €29,95)
  • U kunt de behandeling eenvoudig zelf uitvoeren
  • U kunt de geurvreter ’s nachts zijn werk laten doen. U hoeft uw auto overdag dus niet te missen.

Wilt u genieten van een fris ruikend, gesteriliseerd auto-interieur plus de bovenstaande voordelen? Dan raden wij u aan CarFreshFresh uit te proberen!
Direct bestellen