Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

Uw auto stinkt naar rotte eieren? Dit kunt u doen

De geur van rotte eieren in de auto – daar zit niemand op te wachten. Niet alleen stinkt het, maar het kan ook wijzen op autoproblemen. Ruikt u rotte eieren of zwavel in de auto? Wij bespreken de mogelijke oorzaken en hoe u de geur kunt bestrijden.

Ga direct naar de oplossing.

Leestijd: 3 minuten

Hoe ontstaat de geur van rotte eieren in de auto?

U wilt zo snel mogelijk van die nare geur af. Om het probleem te verhelpen, is het belangrijk het bij de bron aan te pakken. Wij bespreken hier twee mogelijke defecten die de geur van rotte eieren kunnen veroorzaken.

Katalysator

De katalysator bevindt zich aan het begin van het uitlaatsysteem, vlak bij de motor. Zijn taak is om de giftige gassen die in de motor bij verbranding ontstaan, om te zetten naar minder schadelijke gassen.

Wanneer de katalysator kapot is, komen de schadelijke gassen die uit uw motor komen dus wel uit uw uitlaat. Een van deze schadelijke stoffen is waterstofsulfide. Normaal gesproken zou de katalysator dit gas omzetten naar het geurloze zwaveldioxide. Waterstofsulfide heeft een nare geur die wordt omschreven als de geur van rotte eieren.

Met een kapotte katalysator komt u niet door de APK. Uw auto zal namelijk niet meer kunnen voldoen aan de strenge brandstofemissieregelgeving. Het is belangrijk de garage op te zoeken. Een kapotte katalysator zou namelijk ook kunnen duiden op problemen met de motor. Het repareren of vervangen van een katalysator is een dure grap. Het kan u zomaar meer dan 1.000 euro kosten. Laat uw auto daarom inspecteren bij een betrouwbare dealer.

Overladen accu

Is het niet de katalysator die nare geurtjes veroorzaakt? Dan zou het probleem een overladen accu kunnen zijn. Wanneer een accu overladen wordt, komen er zwaveldampen vrij en deze worden vaak omschreven als een geur die vergelijkbaar is met die van rotte eieren. Laat de laadstroom van de dynamo meten en indien nodig opnieuw afstellen. Dit zou het probleem moeten verhelpen.

Er zijn ook andere mogelijke problemen die een geur van rotte eieren kunnen veroorzaken, zoals een versleten brandstoffilter of een slecht functionerende brandstofdruksensor. Deze problemen zijn echter minder vaak de oorzaak van nare geurtjes dan de eerder besproken oorzaken.

Wanneer moet ik naar de garage?

Heeft u de geur van rotte eieren in uw auto gedetecteerd? Wat is dan de volgende stap? Het is raadzaam om zo snel mogelijk een afspraak te maken met de garage. Dit is helemaal belangrijk wanneer u ook andere problemen ervaart met uw auto of rare geluiden hoort. De kans dat de nare geur veroorzaakt wordt door een kapotte katalysator is reëel en hier wilt u niet lang mee door blijven rijden.

De rotte ei lucht afbreken in plaats van maskeren

Is het defect waar uw auto mee te kampen had opgelost, maar ruikt uw auto nog steeds muf? Of was er misschien geen defect, maar is er een andere reden waarom de auto naar rotte ei stinkt? Dan wilt u uiteraard zo snel mogelijk van dat nare luchtje af.

Velen beroepen zich direct op luchtverfrissers. Hoewel luchtverfrissers de geur van rotte ei kunnen maskeren, verwijderen ze het luchtje niet. Ze overheersen het alleen met een nog sterkere lucht. Hoewel sommigen de geur van luchtverfrissers als prettig ervaren, zullen anderen er niets voor voelen. Bovendien kunnen deze producten allergische reacties oproepen. Het kan daarom raadzaam zijn de geur van rotte eieren af te breken in plaats van te maskeren.

Een middel dat nare geurtjes effectief afbreekt is CarFreshFresh. Deze geurvreter verwijdert geurtjes middels oxidatie en zal zonder moeite afrekenen met de lucht van rotte eieren. Wij zetten de voordelen van CFF graag voor u op een rij.

  • Breekt luchtjes af in plaats van ze te maskeren
  • Steriliseert uw auto-interieur
  • Veroorzaakt geen allergische reacties
  • Is zeer eenvoudig in gebruik
  • Het is goedkoper dan alternatieven die luchtjes afbreken, zoals ozonbehandelingen

Is uw auto in orde, maar is er een nare lucht in gekropen, zoals de lucht van rotte eieren? Dan is Carfreshfresh absoluut een geweldige oplossing. Probeer het uit en ervaar de voordelen!